Det internasjonale nettverket

Om det internasjonale nettverket DEAL - Doughnut Economics Action Lab sier dette om Smultringøkonomien:

 (https://doughnuteconomics.org/about-doughnut-economics):

Smultringen tilbyr oss en visjon om hva det betyr for menneskeheten å trives i det 21. århundre - og Smultringøkonomi utforsker tankesett og tenkemåter som trengs for å få oss dit. Konseptet ble først publisert i 2012 i en Oxfam-rapport av Kate Raworth, og ble raskt populært internasjonalt, fra FNs generalforsamling til okkupasjonsbevegelsen. Kates bok fra 2017, Doghnut Economics: Syv måter å tenke som en økonom fra det 21. århundre, utforsket videre den økonomiske tenkningen som trengs for å bringe menneskeheten inn i Smultringen, og sammenstiller innsikt fra ulike økonomiske perspektiv på en måte som alle kan forstå. Boken ble snart en internasjonal bestselger og er nå oversatt til over 20 språk. Sammendrag av bokas kjerne finner du i en TED-tale fra 2018. 


Smultringens helhetlige omfang og visuelle enkelhet, kombinert med at den er vitenskapelig forankret, har gjort den til et tema for store samtaler om å forestille seg og gjøre om framtida. Den diskuteres, debatteres og praktiseres nå i utdanning og i samfunn, i næringslivet og i myndighetene, i bygder, byer og nasjoner over hele verden. Les videre for å finne ut mer om Smultringen, kjerneideene til Smultringsøkonomi, konsekvensene den vil ha for virksomheter og organisasjoner, og prinsippene som skal følges av alle som ønsker å praktisere den. (Lenke til prinsippene ligger på forsida til Smultring Tønsberg). 


Det du finner: 

På DEAL Community-plattformen finner du  åpne verktøy og verktøy som er gratis å bruke, laget både av DEAL-teamet og av medlemmer av DEAL Community. De sier:

Vi deler for å inspirere og gi hjelp til medlemmer av samfunnet - fra lærere, tilretteleggere og aktivister til politiske beslutningstakere og gründere

Verktøy 

engasjerer mennesker i å utforske de sentrale ideene til Donut Economics og hvordan du kan gjøre dem om til handling. I stedet for å foreslå spesifikke retningslinjer og institusjoner, tilbyr de utforskende workshops, aktiviteter, leksjonsplaner og metoder som kan brukes mange forskjellige steder og i ulike situasjoner, det være seg et klasserom eller styrerom, samfunnshus eller rådhus. 

Historier 

er eksempler og case-studier av Smultringøkonomi som blir satt i verk på bestemte steder og sammenhenger, for eksempel gjennom en hendelse, strategi, prosjekt, initiativ eller policy.  

Arrangementer

Du finner også arrangementer å delta på, nyheter å lese og medlemmer å koble deg til. Arrangementer inkluderer de som er opprettet av DEAL-fellesskapet, knyttet til Smultringøkonomi og som du kan delta på. Du kan også lage dine egne arrangementer og invitere andre medlemmer av DEAL-fellesskapet.  

Nyheter og oppdateringer  

der du kan holde deg oppdatert med de siste nyhetene fra DEAL-teamet. Sjekk ut de siste nyhetene og oppdateringene. 

Medlemmer 

av samfunnet fra hele verden som du kan få kontakt med. Når du oppretter din egen profil, kan du også legge til verktøy og historier i verktøykassen din, og du kan få kontakt med andre medlemmer som deler lignende interesser. 

Spørsmål

Hvis du har spørsmål om plattformen eller samfunnet, kan du også kontakte oss. 


Invitasjonen fra DEAL

Vi har skapt denne plattformen i samme ånd som et sunt livssystem; det vil si å eksperimentere, lære, tilpasse seg og utvikle seg. Det du ser er starten på denne prosessen. Og vi håper at du vil bli med oss ​​i denne prosessen for å forme utviklingen av plattformen når vi lærer hva det er som best tjener samfunnets behov. Verktøyene og historiene på plattformen er laget både av DEAL-teamet og av medlemmer av DEAL-fellesskapet. De har åpen tilgang og er gratis å bruke, og vi inviterer deg til å nyttiggjøre deg dem og lage og legge til dine egne. 

Alt vi spør til gjengjeld er at du

Bruker verktøyene og historiene med integritet ved å følge lisensieringsreglene sammen med donutprinsippene. Del tilbake erfaringen  og læring din  (ved å legge igjen en kommentar under verktøyet eller historien), sammen med eventuelle tilpasninger eller innovasjoner du har gjort, og historier du nå kan fortelle om å sette Smultringøkonomi ut i livet for å gi inspirasjon til andre. 

Så se deg rundt og se hva som tilbys, bli med i samfunnet og ta kontakt med andre medlemmer, og sammen vil vi omdanne Smultringøkonomi fra en radikal idé til transformativ handling.

Smultringarbeid i byer i verden

5 byer 

Erfaringer

Melbourne

Melbournes byportrett

.

.