"Smultringskoler"

En smultringskole ønsker eller har tatt steget inn i en skolepraksis som gir livskvalitet til alle i skolesamfunnet og til nettverk den er forbundet med. Den har i tillegg en praksis som holder seg innenfor planetens tålegrense. Siden vi i dag opplever store kriser både i naturen og i relasjonen mellom menneskene, er smultringskolen regenerativ. Den bygger til en hver tid opp igjen det som er ødelagt i naturen og mellom menneskene. Enklere forklart: Den får både menneskene og alt liv på sitt område til å blomstre!

Vi vet ikke om en norsk skole som fyller kriteriene. Tips oss om vi tar feil. Men mange er på vei, f.eks. SMART oppvekst-skoler og skoler som driver skolehager. Nytt av året 2023 er samarbeid med Volden barneskole, Tønsberg og Færder videregående skoler, Tønsberg.

I Danmark har vi foreløpig funnet et eksempel på en permakulturskole: Vammen ved Viborg!

I Amsterdam tilbyr  grunnleggeren av Towards Nature Permaculture Landscaping company, N. Tayfun Yalcin hjelp til å anlegge skolehager. Han er permakultur designer, lærer, permaculture konsulent. På nettstedet https://www.towardsnature.net/ finnes tegninger, bilder og selvsagt: Smultringen!